Articles

2016.09.15.

What does Nils Holgersson have to do with the emerging technologies of the new era?  / Mi köze van ludas Matyinak a korszakváltó technológiákhoz?
In my opinion, we are now facing a huge change in how we run our businesses. Simple evolution will not be enough; we need to initiate revolutions in how we use technology. Nem kis változásról van itt szó, a változáshoz nem elég egyszerű evolúciós lépéseket tenni, hanem forradalmian kell hozzányúlni az informatikai rendszerekhez.

2016.02.25.

Nem jó politika a kényszer
A jelen, és még inkább a jövő üzletének nem kis része a közösségi média felületein bonyolódik majd. A social media különféle formái alapvető fontosságúvá váltak az ügyfelekkel való kapcsolattartásban. A legtöbb nagyvállalatnál hasonló fontosságot tulajdonítanak a közösségi rendszereknek a belső kommunikációban is. De vajon nem estünk-e át a ló túloldalára?

2015.10.25.

Move With Ease Through Rough Seas / Rugalmasan állni a hullámverést
Large, sluggish ships and small, agile boats both fish on the ever-changing waters of business life. There is a lot they could learn from each other, yet they often fail to take account even of their own strengths and weaknesses, which is a shame, because they could do much better together.
Nehézkesen mozgó nagy hajók és fürge kis csónakok halásznak az üzleti világ folyamatosan változó vizein. Lenne mit tanulniuk egymástól, de eközben gyakran nem vetnek számot saját gyengéikkel és erősségeikkel. Pedig együtt akár könnyebb dolguk is lehetne.

2015.04.11.

The Data Shepherd / Az adatok pásztora
According to the unanimous prediction by experts, the team of C-level executives is about to grow. The Chief Data Officer will step on stage, and will be the key person responsible for the management of one of the greatest company assets: the Data.
Szakértők egybehangzó jóslata szerint hamarosan bővül a vállalati C-szintű felsővezetők köre. Belép a színre a chief data officer (cdo), aki a legfőbb felelőse lesz az egyik legnagyobb vállalati értékkel, az adatvagyonnal való gazdálkodásnak.

2015.02.09.

Enterprise InnovationAz adat, mint hajtóerő
Nem szokatlan jelenség, hogy új technológiák, innovációk forgatják fel az üzleti világ megszokott működését. Az elmúlt évek fejleményei annyiban viszont mindenképpen újat jelentenek az informatika világában, hogy most először nem a vállalati megoldások szivárognak át a hétköznapi életbe, hanem pont fordítva – és eközben teljes forradalmat szabadítanak el.

2014.07.08.

Szakemberek a jövőnek
Nem csak a régióban, de a kontinensen is az elsők között kezd adattudósok képzésébe a Közép-Európai Egyetem (CEU). Ehhez több, eddig különálló diszciplínát vegyítenek egyetlen képzésben.

As an Opinion Leader his personal objective is to burn pictures in people’s mind via metaphors and visual stories in order to transform them into future e-Leaders, who understand technology evolution and the adaptation to everyday business environment with main emphasis on the human aspect and the personalised motivation.
 
 
 
Véleményvezérként elsődleges célja, hogy képeket rögzítsen az emberek fejébe metaforák és vizuális történetek segítségével annak érdekében, hogy e-Vezetőkké formálja őket, olyan emberekké, akik megértik a technológia fejlődését és képesek megfelelően adaptálni azt a mindennapos munkakörnyezetben kiemelt hangsúlyt fektetve az emberi oldalra és a személyre szabott motivációra.
 
 
Ως διαμορφωτής της κοινής γνώμης ο προσωπικός του στόχος είναι να χαράξει εικόνες στο μυαλό των ανθρώπων με τη χρήση μεταφορών και οπτικών ιστοριών, προκειμένου να μετατραπούν σε μελλοντικούς διευθύνοντες που κατανοούν την εξέλιξη της τεχνολογίας και την προσαρμογή της στο καθημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, με κύρια έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα και τα εξατομικευμένα κίνητρα.